Біля узбережжя Великої Британії іноземні колеги виявили судно, на якому перевозили нелегальних мігрантів. Серед фігурантів – наші співвітчизники. Відтак поліцейські Національної поліції України перевіряють факт можливого втягнення українців у злочинну діяльність. Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції Нацполіції Сергій Пантелеєв.

Читайте також: Один українець = 3000 доларів: поліція викрила транснаціональну схему торгівлі людьми

Загалом, за даними МЗС України, у грецьких та італійських в’язницях відбувають покарання більше 200 громадян України, яких умовно можна розділити на дві групи: жертви вербувальників та спільники контрабандистів. Про це повідомив начальник Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції Нацполіції Сергій Пантелеєв.

За його словами, 18 листопада, біля узбережжя Східної Англії прикордонні сили за координації з Національним агентством боротьби зі злочинністю (National Crime Agency – NCA) Великої Британії затримали рибальське судно. На ньому знаходилось 69 нелегальних мігрантів з Південно-Східної Європи.

Трьох членів екіпажу, зокрема двох громадян України, заарештовано за підозрою у сприянні нелегальній міграції.

"Наразі ми спільно з британськими колегами з NCA перевіряємо можливість причетності транснаціональних організованих угруповань до функціонування цього каналу нелегальної міграції. Водночас вивчаємо наявність вербування та втягнення українців у злочинну діяльність. Ми вже неодноразово виявляли факти, коли наші громадяни ставали жертвами торгівлі людьми",  –  повідомив Сергій Пантелеєв.

Він додав, що за даними МЗС України у грецьких та італійських в’язницях відбувають покарання більше 200 українців.

Читайте також: На Волині сирієць нелегально переправляв мігрантів в ЄС (відео)

"Затриманих умовно можемо розділити на дві групи: ошукані вербувальниками жертви торгівлі людьми та спільники контрабандистів, які свідомо йшли на вчинення злочину.  Відтак нами вже ініційовано створення спільної оперативної групи під егідою Європолу (учасники – Україна, Греція, Італія, Грузія, Туреччина, Словаччина), та триває підготовка до створення міжнародної багатосторонньої слідчої групи",- зазначив керівник  Департаменту протидії злочинності, пов’язаній з торгівлею людьми, та незаконній міграції Нацполіції Сергій Пантелеєв.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook