Заборгованість українців за комунальні послуги у жовтні збільшилася до 24,9 млрд гривень, що на 5,9% більше відносно вересня.

Як повідомляє “Народна Правда” із посиланням на “Hronika.info“, найбільший рівень оплати комунальних послуг виявлено у Рівненській області.

За даними Державної служби статистики України громадяни заплатили за житлово-комунальні послуги у жовтні 4,3 млрд гривень. За 2017 рік із українцями було підписано 75,3 тисячі договорів про ліквідацію реструктуризованої заборгованості за комунальні послуги сумою 346,8 млн гривень.

Найактивнішими платниками виявилися жителі Рівненської області. Там рівень оплати складає 115,9% разом із погашеними борговими зобов’язаннями. У Херсонській області – 95,8%, у Тернопільській – 95,2%, а інші оплатили житлово-комунальні послуги лише на 40-83%.

Додамо, що в середньому тарифи в жовтні 2017 року зросли відносно вересня поточного року на 49%, тобто в загальному на 803 гривні. Однак дані використано без врахування тимчасово окупованої території Криму та частини зони АТО.