У Польщі триває робота над змінами положень про щеплення іноземців.

Читайте також: Автобус з українськими заробітчанами розбився у Польщі

Про це заявив головний санітарний інспектор Ярослав Пінкас, – інформує Польське радіо.

Як сказав він, йдеться не про створення атмосфери небезпеки, а про поліпшення охорони здоров’я поляків.

Головний санітарний інспектор Польщі під час прес-конференції у Варшаві наголосив, зокрема, на тому, що рівень вакцинації, наприклад в Україні, різко зменшився.

"Оскільки ми маємо польсько-український кордон, то мусимо забезпечити наших громадян, також на принципі доброї, мудрої освіти. Ми хочемо, аби іноземці, котрі приїжджають до нас, розуміли, що у Польщі є календар профілактичних щеплень, що поляків вакцинують", – сказав він.

"Є проекти, зокрема, аби ми вимагали від іноземців з-за меж Шенгенської зони підтвердження про зроблені щеплення", – сказав Пінкас, підкреслюючи, що в Україні є «велика проблема» з кором і туберкульозом.

Зміна положень, як сказав інспектор, має бути здійснена швидко. "Нині ми співпрацюємо з Міністерством внутрішніх справ та адміністрації на тему проектів; вони мають бути раціонально впроваджені", – підкреслив він.

Читайте також: Гей-парад у Польщі закінчився масовим побоїщем

Пінкас наголосив, що "йдеться не про створення атмосфери небезпеки, а про розвиток атмосфери охорони здоров’я поляків".

Він додав, що у Польщі є власні проблеми, серед яких назвав "збільшення проепідемічного руху", бо, як зауважив, "інакше рух проти щеплень назвати не можна".

"Ми мусимо навчати і виховувати, що найбільшою доброчинністю, яку ми отримали від науки, є профілактичні щеплення", – підкреслив він.

На його думку, можна говорити про ситуацію "великої загрози навколо наших кордонів, не тільки на східному, але також на західному кордоні".

"Ми є одним глобальним селом. Не можна дозволити, аби у Польщі вибухла епідемія", – наголосив головний санітарний інспектор.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter