Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Українців застерігають від нової шахрайської схеми (деталі)

середа, 13.11.19  18:32
Українців застерігають від нової шахрайської схеми (деталі)

Нова шахрайська схема з’явилася в Україні: зловмисники видурюють у людей майно через інтернет і за допомогою нібито служби доставки.

Читайте також: У Луцьку по квартирах ходять шахраї, представляючись майстрами − соцмережі

Аферисти в інтернеті шукають оголошення про продаж цінних товарів, зв'язуються з продавцем і домовляються про покупку. При цьому шахраї розповідають, що приїхати особисто на зустріч не можуть (через роботу, наприклад), тому хочуть вислати замість себе кур'єра, написала у Facebook речниця поліції Луганщини.

Шахрай пропонує продавцеві замовити кур'єра однієї зі служб доставки та оплатити товар накладним платежем. Після згоди "покупець" надсилає на вказану адресу людину, яка насправді – не працівник служби доставки і може не знати, що стає ланкою у злочинній схемі. А далі зловмисник забирає товар у "кур'єра" та не сплачує продавцеві за товар.

Зауважимо, що аферист видає доставнику фірмову жилетку і бланки поштової служби, тож візуально вкрай складно зрозуміти, що це фейковий кур'єр.

Читайте також: Схема шахрайства у Луцьку: як людям пропонують роботу, а потім наживаються на цьому (відео)

"Поліція рекомендує: якщо ви вирішили продати товар і скористатися послугою кур'єрської доставки, викликайте фахівця тільки особисто, це забезпечить вам збереження майна і гарантує оплату", – наголосила Погукай.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :