ПриватБанк і Ощадбанк можуть різко підняти тарифи на обслуговування карток і рахунків через законопроєкт № 4354, який регулює розмір комісії з банківських операцій.

Читайте також: В Україні на ринок виходить ще одна міжнародна платіжна система

Про це, як передає Gsminfo, заявили самі фінустанови. Якщо депутати цей закон підтримають, то банки будуть змушені встановити більш низьку комісію за свої послуги, ніж діє зараз. Це обернеться для фінустанов фінансовими втратами, які частково перемістяться на клієнтів банків. Незважаючи на те, що банківські організації проти подібних ініціатив, ймовірне за все, їх думка не буде взята до уваги і законопроєкт ухвалять, йдеться в статті.

«При чому тут користувачі банків, ви запитаєте? А справа в тому, що банкіри будуть змушені підняти вартість обслуговування користувальницьких рахунків, що безпосередньо вплине на середньомісячну суму, яка знімається з карти клієнта. Згідно з попередніми підрахунками, на рік за одну картку кожен клієнт банку буде платити по 200 гривень. Крім того, від обслуговування українських банків будуть відключені популярні західні сервіси, включаючи Google Pay і Apple Pay», – пише видання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook