В Україні, де від 16 червня послабили карантин, також скасовано наявність негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР після повернення з-за кордону. Йдеться про громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. А от іноземці повинні мати з собою один із трьох COVID-документів.

Читайте також: Словенія оголосила про закінчення епідемії COVID-19 в країні

Про це йдеться в повідомленні МОЗ. 

«У разі «зеленого» рівня епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є  безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ», – сказано в повідомленні.

Читайте також: В Україні продовжили карантин

Як оформити COVID-документи для перетину кордону: українцям дали детальне пояснення

Для іноземців під час перетину кордону завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс та одну із наступних позицій:

  • негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),

  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),

  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Водночас, наголошується, щойно уряд змінить в Україні рівень епідемічної небезпеки для в'їзду потрібно буде мати одну з трьох вище згаданих довідок. За відсутності таких документів особа має пройти самоізоляцію за допомогою застосунку «Вдома» або обсервацію у випадку відмови чи неможливості скористатись цим застосунком. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook