При COVID-19 у хворого повинно бути збалансоване харчування. При цьому ніякі вітаміни та мінеральні добавки не можуть замінити повноцінний раціон з достатньою кількістю рідини.
Читайте також: "Пошліть подалі тих, хто не вірить у коронавірус": блогер за шість годин до смерті записав відеозвернення
Про це розповіла колишня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в Facebook.
У разі інфекції організм повинен інтенсивно працювати, щоб забезпечити імунну відповідь і мати для цього енергетичні запаси. Йому також потрібні поживні нутрієнти, включаючи білки, жири, вуглеводи, харчові волокна (клітковина).
Експерт розповіла, що збалансований раціон потрібен для запобігання хронічних хвороб і відхилення індексу маси тіла в ту або іншу сторону від здорового, і для підтримки балансу мікроорганізмів кишківника.
В організмі людей, які не отримують достатньо їжі, імунна система ослаблена, а клітин, які розпізнають патогени і виробляють антитіла, значно менше.
Читайте також: Вчені виявили ознаку, яка дозволяє передбачити смерть від COVID-19
Що їсти, щоб підтримати організм при COVID-19?
Овочевий суп або курячий бульйон;
Різні крупи або цільнозерновий хліб;
Імбир. Його також можна заливати окропом і робити з нього напій, або додавати в чай, або їсти мариновані "пелюстки";
Продукти з вітаміном С. В цьому випадку краще їсти щось багате на різні нутрієнти, крім вітаміну: перець чилі або просто паприку, ківі, полуницю, брюссельську капусту, броколі або виноград, заморожені ягоди смородини;
Зелені овочі і бобові, включаючи броколі, листову капусту, горошок.
Не уникайте білків − це безліч бобових (сочевиця, нут, горох), м'ясо птиці, кисломолочний та твердий сир, яйця, риба, м'ясо тварин. Вам може не хотітися такої "важкої" їжі, втім, можна знайти вихід − випити чай з кількома горішками, додати в салат трохи нуту, з'їсти шматочок сиру з цільнозерновим тостом.
Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook
Коментарі
коментарів немає