У Польщі офіційно працює 507 тисяч українських заробітчан. Загалом у сусідній країні працевлаштовано щонайменше 700 тисяч іноземців.

Читайте також: Луцьк став частиною мережі європейських автобусних перевезень

Про це дані розповіла очільниця Фонду соціального страхування (ZUS) Гертруда Ушчинска, пише bankier.pl.

Так, за останніми даними, найбільша кількість іноземців, які зверталися до соцзахисту, були громадяни України − 507 тисяч. Білорусі − 46,2 тисяч  і Грузії − 11,1 тис. Посадовиця також додала, що з усієї кількості іноземців, які отримували поліс соцстрахування протягом останніх 16 років − 75% саме українці.  

За словами Ушчинської, від березня кількість застрахованих заробітчан впала на 10%, але поступо після відкриття кордону з Польщею в червні, почала зростати. Так, у вересні зафіксовано рекордну кількість іноземців, зареєстрованих у Фонді соцстраху. Порівняно із зимою, їх було на 19 тисяч більше. 

"Такого масштабу в нашій історії не було... Аналізуючи останні дані, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили рівень лютого. Ми вже надолужили збитки, і це позитивна новина в контексті системи соціального захисту та ринку праці", − йдеться в її повідомленні.

Згідно з даними, лише 21,5 тисячі іноземних застрахованих заробітчан ведуть власний бізнес. У той час, як 409 тисяч працють на підприємстві чи в компанії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook