Єдиними перспективами для відокремилися від церкви патріарха Філарета і соратників є перетворення в маргінальну секту або повернення в ПЦУ. Про це заступник голови управління зовнішніх церковних зв'язків ПЦУ Євстратій (Зоря) заявив в Facebook.

Читайте також: Філарет скасував ПЦУ та відновив УПЦ КП (документ)

"Уявімо собі, що якась значна частина православних в Україні підтримала заяви Патріарха Філарета, які він робить останнім часом. А що ж далі, яка перспектива — окрім запевнень самого Патріарха, що "у мене є досвід, на моєму боці правда, я знаю, як правильно, я збудував великий Київський Патріархат – і знову збудую", тощо?

Єдина зрозуміла переспектива "нового Патріархату" – це або перетворитися на маргінальну секту (на кшталт численних "істинно-православних" юрисдикцій), яка існує сама для себе і ніякої суспільної ролі не відіграє; або рано чи пізно об‘єднатися з Православною Церквою України (бо жодної іншої перспективи існування в колі визнаних автокефальних Церков, окрім як в рамках ПЦУ, у цього "нового Патріархату" не буде).

Читайте також: Філарет про брехню Порошенка: "Довіряв Порошенку та Епіфанію, а вони обманули мене"

НІЯКОГО РЕАЛЬНОГО бачення майбутнього для новостворюваного Патріархату – немає. Є лише сьогоденний тактичний розрахунок – сподіваючись на свій вплив та авторитет розділити ПЦУ, об‘єднати навколо себе більшу її частину, "показати Митрополиту Епіфанію, що він - ніхто", і потім з "позиції сильного" сподіватися диктувати умови Константинополю. Чи передати цю "війну" вже комусь після себе – і нехай там самі вирішують, як їсти цю круто заварену кашу", – відзначив Євстратій Зоря.

Читайте також: "Епіфаній – не священик": Філарет "вибухнув" новою скандальною заявою про ПЦУ

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook