Під час обшуків окремих адміністративних приміщень Української православної церкви Московського патріархату і приватних будівель, які належать представникам цієї конфесії, правоохоронці виявили матеріали, що розпалюють релігійну ворожнечу. Співробітники СБУ під процесуальним керівництвом органів прокуратури спільно з Національною поліцією виявили ознаки функціонування організованої мережі розповсюдження подібних матеріалів, повідомляє УНІАН.

Читайте також: СБУ проводить обшуки у скандального настоятеля Києво-Печерської Лаври

Впродовж останніх днів правоохоронці провели низку обшуків, в ході яких вилучили чимало друкованої продукції, зміст якої має ознаки розпалювання релігійної та міжконфесійної ворожнечі.

Читайте також: Стала відома дата Об'єднавчого собору українських православних церков

Серед іншого протягом двох діб вилучено 75 примірників брошури "Українська православна церква: Відносини із державою. Ставлення до АТО та церковного розколу. Питання і відповіді", що вже потрапляла в поле зору СБУ і на яку вже є відповідний висновок експерта. Згідно з висновком експертизи Українського науково-дослідного інституту технічної та судової експертиз, це видання "містить пропаганду релігійної нетерпимості… Ображає почуття громадян… у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями, розпалює релігійну міжконфесійну ворожнечу та ненависть".

Іншим вилученим матеріалам кваліфіковані експерти також дадуть оцінку, зауважили в СБУ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter