Кабінет міністрів призупинив дію постанови попереднього уряду про встановлення найнижчого посадового окладу вчителя в розмірі трьох прожиткових мінімумів.

Читайте також: Була вся в крові: 11-річну дівчинку із ДЦП жорстоко побили біля школи на Рівненщині

Про це йдеться у листі Голови Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергія Бабака у відповідь на звернення Профспілки працівників освіти і науки України, повідомляє Укрінформ.

"Щодо Постанови Кабінету міністрів України №822 від 10.07.2019 р. інформуємо, що на засіданні уряду 15.11.2019 р. було прийнято Постанову КМУ, якою передбачено зупинення дії Постанови КМУ №822 на 2020 рік", – йдеться у листі.

Також Бабак повідомив, що у держбюджеті на 2020 рік, який ВР ухвалила 14 листопада, передбачені додаткові видатки у обсязі 3 753 209,8 тис. гривень на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти.

Читайте також: Педагоги отримуватимуть щорічні премії Верховної Ради

"За розрахунками уряду, збільшення зазначених видатків дозволить, зокрема, запобігти дефіциту освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників у 2020 році", – йдеться у листі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook