Уряд Дениса Шмигаля скасував підвищення зарплат учителям, викладачам і науковим співробітникам, заплановане на 2021 рік. Своє рішення міністри пояснили відсутністю джерел фінансування.

Читайте також: Ексзаступник голови Офісу президента відпочивав в Дубаї за мільйон гривень, – ЗМІ

Як повідомляє Бабель, відповідно до постанови Кабміну, підвищення зарплат, передбачене ще урядом Володимира Гройсмана в 2019 році, відстроковується на один рік. Таким чином, збільшення окладів розпочнеться з 2022 року.

За постановою Гройсмана, з 2021 року зарплата освітян мала становити щонайменше 3 прожиткових мінімуми, тобто понад 6 тис. грн. Із 2022-го розмір окладу мав збільшитися до 3,5 мінімумів, а з 2023 року – до 4.

Уряд Шмигаля не лише відтермінував постанову Гройсмана, а й вилучив із неї пункт про майбутнє підвищення зарплат освітян до 4 прожиткових мінімумів.

Читайте також: Шмигаль розповів, як держава допоможе бізнесу пережити карантин

У пояснювальній записці до проєкту постанови чинний Кабмін ще в жовтні зазначав, що рішення ухвалюють у зв’язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування. Міністри вважають, що можливість реалізувати постанову уряду Гройсмана про підвищення зарплат з’явиться лише з 2022 року.

Як повідомлялося раніше, рівень заробітної плати вчителів у 2021 році планували підвищити у два етапи: у січні та в липні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook