Кабмін схвалив законопроєкт, який передбачає штафи за порушення самоізоляції та обсервації. Розмір штрафів пропонується встановити до 8500 грн. Відповідне рішення ухвалив уряд на засіданні 23 грудня, пише ТСН.

Читайте також: Три смерті та понад 350 нових хворих: де на Волині виявили COVID-19

Тепер проєкт закон буде розглядати Верховна Рада і у разі схвалення, порушення самоізоляції в Україні буде каратися штрафом у розмірі від двохсот до п'ятисот неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Зазначимо, що це 3400-8500 гривень.

Читайте також: У Волинській області зростає кількість інфікованих коронавірусом: де найвищі показники

Нагадаємо, раніше українців, які порушували правила карантину карали штрафом від 17 тисяч до 34 тисяч гривень, а посадовців – від 34 тисяч гривень до 170 тисяч гривень. За самоізоляцією українців стежили за допомогою застосунку "Дій вдома".

Як відомо, уряд 9 грудня ухвалив рішення про запровадження в Україні локдауну від 8 до 24 січня 2021 року та продовження карантину "помаранчевої" зони і режиму надзвичайної ситуації, які діють і зараз, до 28 лютого. Повний перелік заборон і дозволів під час локдауну, карнатину "помаранчевої" зони та у новорічну ніч, читайте у нашому матеріалі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook