В Україні з 1 лютого тариф на газ встановлять на рівні 6,99 грн за кубометр для всіх постачальників. Така ціна буде закріплена до кінця опалювального сезону, до 31 березня 2021 року.

Читайте також: Шмигаль повідомив, скільки буде діяти "карантинна ціна" на газ

Про це заявив на позачерговому засіданні Кабміну 18 січня заявив прем'єрміністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

"Чому саме 6,99 грн за кубічний метр? Це найнижча ціна, яка була зафіксована на українській біржі протягом січня. Державна компанія "Нафтогаз" готова продавати блакитне паливо за цією ціною, тоді як деякі облгази пропонували газ за 10 грн і навіть більше", – пояснив прем'єр.

За його словами, ціна на газ в середньому знизиться на 30%, а для деяких сімей – на 40%. "Середня платіжка становитиме 40% від мінімальної зарплати", – додав Шмигаль.

Читайте також: Лучани зможуть купувати газ дешевше, ніж в усій країні

Тарифи на газ в Україні

З 1 лютого в Україні також встановлять максимальний тариф на доставку газу (т. зв. абонплата). Зараз вона досягає 2,45 грн, а за новими правилами буде не дорожчою від 1,79 грн за кубометр. Якщо зараз ваш облгаз просить за кубометр менше, нічого не зміниться.

У сумі зниження ціни на газ і обмеження вартості його транспортування за підрахунками Кабміну дозволить заощадити близько 500-800 грн на місяць.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook