Усі помилки врахували і стартували знову: в Україні запустили Всеукраїнську школу онлайн. Відео-уроки відзняли для 5-11 класів. Тепер їх по телевізору транслювати не будуть. Аби вчитися онлайн, слід зайти на спеціальну Інтернет-платформу.

Читайте також: Фото з російськими бойовиками знайшли в шкільному підручнику у статті про ЗСУ

Чим відрізняється цей проєкт від весняного

Всеукраїнська школа онлайн зараз відрізняється від тієї, що була весною. Тепер не буде руханок, але рухатися учню все ж доведеться. Бо відео-урок поділений на частини: інформація від учителя, а потім завдання для учня. "Він повинен бути активний. Навчається, а не просто вбирає інформацію", – наголошує директор Інституту розвитку освіти Вадим Карандій, про це птше ТСН.

По телевізору цього разу уроки не транслюватимуть. Усе буде на спеціальній платформі в Мережі. За вхід в інтернет, щоби повчитися, гроші не зніматимуть. Із найбільшими мобільними операторами домовлено, аби вони надали безлімітний доступ до сайту платформи.  

У Міністертсві освіти вірять, що вчитися онлайн зможуть і ті хто на карантині і ті, хто просто хоче вчитися українською українською мовою. "Можливість використовувати українську освітню мережу незалежно від того, де дитина проживає", – каже т.в.о міністра освіти Сергій Шкарлет.

Читайте також: Локдаун в Україні: як це вплине на навчання школярів і студентів

Усі помилки врахували і стартували знову. В Україні знову запустили Всеукраїнську школу онлайн.  Відео уроки відзняті для 5-11 класів. По телевізору їх транслювати не будуть. Аби вчитися онлайн, слід зайти на спеціальну Інтернет-платформу. За доступ до неї найбільші мобільні оператори не зніматимуть грошей, принаймні у цьому запевнили у міністерстві освіти.

Наприклад, на одному відео-уроці з математики, який показували під час весняного локдауну, вчителька неправильно відняла. Цього глядачі не пробачили, але за помилки в ефірі вчителів накрила хвиля критики. Утім, тоді ніхто не зауважив, що більшість вчителів стояли у кадрі вперше. Тепер, обіцяють організатори, такого не буде. "Ми впровадили у процес вісім фільтрів. Вісім спеціалітсів перевіряють коспект", – розповіла керівниця ГС "Освіторі" Зоя Литвин

Онлайн-уроки знімають для 5-11 класів. Початкова школа, за твердженням мініоствіти, все ж має максимально вчитися у класі. Наразі зняли на відео 18 шкільних дисциплін. Загалом зафільмували 73 вчителів. Тепер вони це робили не безкоштовно, а за гонорари. У бюджеті виділили кошти на Всеукраїнську школу онлайн. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook