Іранські військові заявляють, що "ненавмисно" збили український пасажирський літак.

Читайте також: Українські фахівці отримали доступ до чорних скриньок та деталей літака МАУ

Як повідомляє "Європейська правда", про це написав у Twitter глава МЗС Ірану Мухаммед Джавад Заріф.

"Сумний день. Попередні висновки внутрішнього розслідування збройних сил: людські помилки під час кризи, спричинені авантюризмом США, призвели до катастрофи. Наші глибокі вибачення та співчуття нашому народу, родинам усіх жертв та іншим постраждалим країнам", – написав міністр.

Іранське агентство ISNA опублікувало заяву генштабу Збройних сил Ірану, в якій йдеться, що: "в результаті ненавмисного гуманітарного інциденту був збитий український пасажирський літак, в якому, на жаль, загинули багато дорогих співвітчизників і низка іноземних громадян".

Читайте також: Експертна група надала докази того, що український літак в Ірані збила ракета (фото, відео)

Відзначається, що через кілька годин після ракетних ударів Ірану по американських позиціях в Іраку, кількість військових літаків США над країною збільшилася, і надходили повідомлення про можливість повітряних ударів по стратегічних центрах країни численним військовим підрозділам і цілях на деяких радіолокаційних станціях.

"У таких критичних умовах рейс "Міжнародних українських авіаліній" вилітає з аеропорту Імама Хомейні і, перебуваючи в режимі ротації, знаходиться в безпосередній близькості від чутливого військового центру КВІР і знаходиться на висоті ворожого літака і нагадує його за формою. За цих обставин літак був випадково збитий ракетою через людську помилку, яка, на жаль, призвела до мученицької смерті дорогих співвітчизників і загибелі іноземних громадян", – йдеться в заяві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook