Міністерство охорони здоров'я 25 вересня оновило перелік країн, у яких складна ситуація з поширенням COVID-19. Наразі кількість країн, що потрапили до червоної зони, збільшилася до 50.

Читайте також: У Луцькому районі посилять карантин: Україну знову поділили на зони

Раніше до червоної зони належали 47 країн, тепер їх – 50. Несприятлива епідеміологічна ситуація наразі у Франції, Ізраїлі, Іспанії, на Мальдівах, Колумбії, Монако та Чорногорії. Список опублікували на сайті МОЗ України. 

Натомість у зеленій зоні опинилися Румунія, Албанія, Білорусь, Польща, Туреччина, Греція, Єгипет та інші країни.

Що відомо про червону та зелену зони

З 15 червня 2020 року в Україні запровадили адаптивний підхід до самоізоляції українців і громадян інших країн, які прибувають з-за кордону. 

Читайте також: На Волині та ще у 22-х регіонах заборонено заборонено послабити карантин

Країни поділили на дві зони:

  • червона зона – показник захворюваності на COVID-19 перевищує 40 активних випадків на 100 тисяч населення. Особи, які перетнули кордон Україну з країни "червоної зони", скеровуються на обов’язкову обсервацію/самоізоляцію на 14 днів. Також туди записують країни, де невідомі темпи поширення коронавірусу.

  • зелена зона – показник активних випадків захворюваності на COVID-19 є менше ніж 40 на 100 тисяч населення. Особи, які перетнули кордон України та прибули з країни "зеленої зони", можуть самоізоляцію не проходити.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook