Навчання працівників культури доволі дороге і навряд чи студенти знайдуть відповідні суми. А між тим регіональне замовлення скоротилося на 20 осіб.

Читайте також: Випускник Луцького університету очолює департамент в управлінні аеропортами Лівії

Про це стало відомо під час другого етапу бюджетних слухань, 25 січня, пише ІА "Волинські новини".

Директор Волинського фахового коледжу культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського Василь Панасюк зауважує: через скорочення регіонального замовлення мусять закрити два відділи: бібліотечний та відділ народного пісенного мистецтва.

"Ми оптимізувалися давно. Наш коледж об’єднав три заклади: музичне училище, училище культури і мистецтв і училище образотворчого мистецтва. Економити далі нікуди. Мінус майже 20 людей у плані набору. Ми закриваємо бібліотечний відділ, його не буде, бо в планах набору – одна людина, відділ народного пісенного мистецтва – нуль. Ми його закриваємо теж. Облдержадміністрація пройшлася ножицями: на кожному відділі мінус 2-3 людини", – пояснює він.

З його слів цього року пріоритетним є питання актового залу, де треба встановити пожежну сигналізацію. Наразі зал на 400 місць пожежники закрили, він опечатаний і вихованці коледжу не мають права ним користуватися. Також потрібні кошти на утеплення коледжу, оскільки через них надто багато втрачається тепла.

Читайте також: Медичні коледжі на Волині можуть об'єднати

З нарахуванням спецфонду в коледжі негусто: адже заклад отримує лише плату за гуртожиток від студентів. Вводити платні форми навчання – практично нереально, оскільки вартість навчання одного фахівця галузі культури коштує від 400 до 600 тисяч гривень за чотири роки.

Водночас голова облради Григорій Недопад закликав керівництво закладу зважено підходити до вибору постачальників газу та електроенергії. Адже на 2021 ріст в коледжі запланували ріст розміру оплати за енергоносії на 32-35%. Натомість, на думку голови облради, сьогодні можна знайти постачальників газу та електроенергії, які запропонують меншу ціну, але треба уважно обирати постачальників.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook