Нещодавно в Україні почали виникати проблеми з розмитненням «євроблях» з трьох країн. Тепер водії зіткнулися з новою проблемою – у них забирають авто на іноземних номерах на штрафмайданчики прямо з митних постів.

Читайте також: В Україні розмитнити «євробляху» відтепер можна онлайн (відео)

Про це власників «євроблях» попередив представник «Авто Євро Сили», юрист Іван Казачук, пише РБК.

Чому «евробляхи» відбирають?

Казачук зазначає, що останнім часом все частіше він з колегами отримують дзвінки про те, що у людей забирають машини під час розмитнення.

«Це пов'язано з тим, що автомобілі знаходяться в режимі тимчасового ввезення і "верблюди" (ті, хто завіз такі авто) мають штрафи на 170 тисяч гривень або постанови про конфіскацію транспортного засобу. Недосвідчені митні брокери перед заїздом в зону митного контролю не перевіряють такі авто на предмет наявності таких штрафів», – пояснив юрист.

Читайте також: Українські «євробляхери» створили величезні черги в Польщі і Литві

За його словами, перед тим як заганяти автомобіль в зону митного контролю, обов'язково слід перевірити машину по всіх можливих базах: митних, поліцейських, судових, міжнародних тощо.

«Потрібно знати, хто і коли завозив авто, через який пункт – останнє теж важливо, оскільки авто з РФ зараз не розмитнюють», – зазначив експерт.

Також слід пам'ятати, що брокер, який проводить митне оформлення, може не тільки підвести клієнта під солідний штраф (близько 5-6 тис. доларів), але і сам на нього нарватися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook