Фізичним особам-підприємцям скасували обов'язкове ведення книги обліку доходів. Йдеться про ФОПів першої та другої груп та ФОПів третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість. Зміни набувають чинності від 1 січня 2021 року.

Читайте також: В Україні створять резерв держслужбовців

Про це повідомляється на сайті НБУ.

У Нацбанку нагадують, що Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу України щодо функціонування електронного кабінету та спрощення роботи ФОП, які передбачають скасування книги обліку доходів. У зв'язку з цим від початку 2021 року ФОПи вестимуть облік у довільній формі, звітуючи про доходи щомісяця, а не щодня.

Читайте також: ФОПам дадуть виплати на дітей: які документи потрібно подавати і куди

"Оскільки чинне положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні містить посилання на документи, які застосовують фізичні особи - підприємці для обліку готівки, Національний банк привів його у відповідність до вимог цього закону", – йдеться в повідомленні регулятора.

Також в електронному кабінеті ФОПа мають з'явитися повідомлення від податкової, а ще під час реєстрації в е-кабінеті не потрібно буде заповнювати договір про визнання електронних документів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook