В Україні дуже сильно зміниться клімат через глобальне потепління. Про суворі і сніжні зими нам доведеться забути. Річ у тому, що кліматичні зони переміщуються на північ. Наприклад, через цей рух Київ опиниться в степовій зоні, характерній для Півдня України.

Читайте також: В Україну повертається тепла погода: де буде припікати сонце

"Крім підвищення середньорічної температури, будуть зміни природного біологічного різноманіття. Очікувати снігові та морозні зими в широті, де знаходиться українська столиця, вкрай оптимістично. Я переконана в цьому і більшість експертного середовища зі мною погоджуються", − розповіла еколог Людмила Циганок, пише УНІАН.

За словами еколога, між експертами й вченими ведуться жваві дискусії, чи можна пригальмувати зміни клімату, але в будь−якому випадку до них точно треба адаптуватися вже сьогодні".

Людмила Циганок зазначила, що безсніжні зими дуже негативно позначаться на аграріях.

Читайте також: Шквали, дощі і холод: Україна опиниться між двох антициклонів − Juriy і Harald (карта)

"В умовах атмосферної та ґрунтової посухи, зокрема нинішньої аномально теплої зими без стійкого снігового покриву, інтенсивного підвищення температури повітря, а також слабкого зволоження ґрунту з осені і критичної вологозабезпеченості навесні, і відсутності зімкненого травостою, посилюються руйнівні явища вітрової ерозії", − зазначила еколог.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook