Міністерство охорони здоров’я України рекомендує скоротити термін між введенням доз вакцини проти коронавірусу, що дозволить збільшити кількість щеплених людей. Йдеться, зокрема, про вакцину CoronaVac, другу дозу якої зараз вводять через 28 днів.

Читайте також: Лікар вказав на головну небезпеку COVID-19

Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ми зараз фокусуємося на вакцинації груп ризику. Це працівники критичної інфраструктури, освітяни, медичні працівники. Зараз вже відкритий п’ятий етап. І ми зараз намагаємося максимально швидко вакцинувати більшу кількість населення країни. Зараз МОЗ вже рекомендовано скорочення термінів між введенням доз вакцини", - сказав Кузін.

Головний санлікар пояснив, що МОЗ керується даними наукових досліджень. Так, чимало країн у межах клінічних досліджень проводили вакцинацію CoronaVac з інтервалом у 14 діб.

"Зараз в Україні використовується 28 днів. І, звичайно, для того, щоб охопити більшу кількість людей, рекомендовано зараз використовувати 14-денний інтервал. І це нормально", - заявив Ігор Кузін.

До слова, вакцинація проти коронавірусу в Україні проводять такими препаратами: Comirnaty від Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac від Sinovac Biotech і AstraZeneca (Covishield, SKBio).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook