У майбутньому не всі українці зможуть отримати пенсії.

Читайте також: В Україні різко зросли пенсії та доплати: кому очікувати на підвищення

Про це повідомляє "РБК-Україна".

Так, у 2018 році попередній уряд провів нову масштабну пенсійну реформу, яка діятиме до 2028 року. Відповідно до змін лише половина пенсіонерів зможе отримати пенсійні виплати.

Варто відзначити, що до 2018 року достатньо було 15 років страхового стажу (той, за який щомісяця йдуть страхові внески в ПФУ з зарплати). Стаж, набутий до 2004 року, прирівнюється до страхового, його можна підтвердити записом в трудовій або довідкою з роботи (держархіву, якщо підприємство ліквідували). При цьому при підтвердженні не тільки стажу, але і зарплати до 1 липня 2000 року, довідка обов’язкова.

У Міністерстві соціальної політики кажуть, що до 2028 році піти на пенсію в 60 років зможе тільки 45% українців. Таким чином збільшиться кількість людей пенсійного віку, які не отримують пенсії.

Читайте також: Пенсійний вік в Україні підвищують тільки жінкам

У 2020-му році для отримання пенсії з 60-ти років потрібно буде мати, як мінімум 27 років стажу. Для виходу на заслужений відпочинок у 63 роки вимоги до стажу складуть від 17 до 27 років, а в 65 років можна оформити пенсію при стажі від 15 років.

Літнім людям, які і до 65-ти не мають достатньо стажу, доведеться працювати і далі, або ж звертатися в органи соцзахисту для призначення соцдопомоги. У такому разі розмір соцвиплат буде дорівнювати прожитковому мінімуму для непрацездатних осіб.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook