Кабінет Міністрів затвердив законопроєкт, який передасть можливість встановлювати комунальні тарифи місцевій владі.

Читайте також: Як українці можуть оплатити борг за комуналку частинами: деталі

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

З його слів, раніше встановлення тарифів було в межах обов’язків Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Також пропонуємо затвердити законопроєкт, який передбачає, що встановлення тарифів на теплову енергію, гарячу воду, водопостачання та водовідведення повністю передається від НКРЕКП до місцевої влади", – сказав Шмигаль.

Глава Уряду зазначив, що цей законопроєкт ухвалюється на виконання чергового структурного маяка, затвердженого Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: Українцям зменшать субсидії

Згідно з проєктом, НКРЕКП протягом двох місяців після набуття чинності цього закону повинна передати ліцензійні справи суб’єктів господарювання у сферах тепло-, водопостачання і водовідведення обласним державним адміністраціям і КМДА.

Як повідомлялося раніше, в Україні з 1 січня 2021 року можуть почати вимикати газ усім споживачам, хто буде без лічильників. Це передбачено в чинному Законі "Про комерційний облік газу".

Нововведення, згідно з яким тариф на тепло можна переглядати кілька разів за опалювальний сезон, прописано і в останньому меморандумі з МВФ. Там практично дослівно йдеться, що в Україні вводиться законодавча вимога, згідно з якою з 1 жовтня 2020 року компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів за рік переглядати тарифи з урахуванням ринкових цін на газ.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook