МВС переносить запуск системи автоматичної фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху через карантинні обмеження.

Читайте також: У Луцьку чоловік, котрий грубо порушив ПДР, виявився у розшуку

12 березня 2020 року МВС України презентувало пілотний проект системи фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі, інформує Auto 24.

Тоді було повідомлено, що запуск зазначеної системи в експлуатацію очікується з 1 травня цього року. Але вже 11 березня Уряд ввів суворі карантинні заходи, аби не допустити поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України. Ці обмеження частково стосуються і роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних в процесі роботи системи автофіксаціі.

Тому в МВС прийнято рішення по відтермінуванню роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину.

Читайте також: Небезпечний маневр: у мережі з'явилося відео ДТП за участі BMW у Луцьку

"Цю майже налагоджену і презентовану 12 березня систему автоматичної фотовідеофіксаціі порушень правил дорожнього руху, передусім швидкісного режиму, МВС України таки доведеться ще трохи відтермінувати. Але ненадовго. Тільки завершаться офіційно встановлені урядом обмеження, все запрацює і листи-повідомлення почнуть розсилати. А поки діє карантин – не можна наражати на небезпеку персонал Патрульна поліція України у аналітичному центрі обробки великого масиву даних, а також інших суміжних відомств", – повідомив речник МВС Артем Шевченко.

Варто зазначити, що винним у порушенні, яке зафіксовано в автоматичному режимі, за замовчанням визнається власник транспортного засобу, а не водій який скоїв правопорушення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook