Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко запропонував продовжити карантин в Україні до кінця літа. Будуть збережені основні обмеження, такі як носіння масок і дотримання дистанції.

Читайте також: Усі області України перейшли в зелену зону карантину

Про це він заявив під час засідання уряду в середу, 9 червня. Водночас очільник МОЗ відзначив, що деякі обмеження карантину будуть зняті.

«Ми повинні залишити основні обмеження, зокрема обов'язковість масок в громадських будівлях, транспорті, а також дотримання дистанції. Якщо ситуація буде погіршуватися, ми будемо оперативно реагувати і вводити «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки», – сказав чиновник.

Ляшко розповів, що вже розроблені нові моделі епіднебезпеки, які дадуть більше можливостей для роботи і відпочинку в «зеленій» зоні.

Читайте також: Україна змінила правила перетину кордону

«Хоча вся країна вже в зеленій зоні, але карантинні обмеження продовжать діяти. Якщо ситуація буде погіршуватися – карантин посилять знову», – підкреслив Ляшко.

Однак деякі обмеження карантину будуть зняті. Наприклад, щодо заповнювання залів, буде дозволена повноцінна робота спортзалів і спрощений процес проходження кордонів для повернення з відпусток.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook