Вся Україна з 16 червня перебуває в оновленій зеленій зоні. Таке рішення прийняв уряд. За ним слідують послаблення карантину у сфері культури.

Читайте також: В Україні продовжили карантин

Тепер проводити масові заходи в приміщеннях можна з 100% наповненням. Мовиться про культурні події, розважальні, релігійні, рекламні тощо, пише 24 канал.

Обмежувати дистанцію між присутніми теж не треба. Проте учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори.

Однак і їх можна не одягати, якщо всі присутні мають негативні результати тесту на COVID-19, зроблені не більше як за 72 години, чи документ про повну вакцинацію.

«Ми на правильному шляху для поступового відновлення сфери і виводу її з кризи. Не зважайте. Купуйте квитки на концерти, майстер-класи, вистави та у кінотеатри. Галузь потребує цього, а ми з вами потребуємо емоцій та культурного наповнення», – написав міністр Ткаченко.

Чиатйте також: Українцям почали видавати свідоцтва про вакцинацію: який вигляд вони мають

Крім того, при зеленому рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

Для іноземців завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19 та негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону), або негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу (не більше як за 72 години до перетину кордону), або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook