В Україні більшість споживчих кредитів видається з порушеннями.

Читайте також: До кінця року Україна має сплатити 325 млрд гривень боргу

Як показали результати дослідження споживчого кредитування, проведеного під керівництвом проекту USAID "Трансформація фінансового сектора", на сьогоднішній день українські банки і небанківські установи регулярно порушують норми закону "Про споживче кредитування", повідомляє "Інтерфакс-Україна" .

Як зазначають експерти, в зв'язку з порушеннями, споживачі фінансових послуг залишаються незахищеними при отриманні кредитів.

"У 97,6% випадків при первинній консультації "таємним покупцям" не надавалася повна письмова інформація про кредит, як того вимагає законодавство", – йдеться в дослідженні.

Експерти також зазначають, що при видачі кредитів, клієнта не повідомляли про реальну річну відсоткову ставку та орієнтовну загальну вартість кредиту.

Читайте також: Вкладники "Банку Інвестицій та Заощаджень" можуть втратити свої гроші

Автори дослідження зазначають, що фінансові установи продовжують практику стягування високих комісій за надання та обслуговування кредитів. Це призводить до того, що реальні річні процентні ставки банків за кредитами на суму від 4000 до 6000 грн на термін від 6 до 12 місяців коливаються від 32% до 200%, а у фінансових компаній вони сягають 1600%.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter