Заклади вищої освіти в Україні зможуть анулювати дипломи про отримання вищої освіти у разі виявлення факту порушення академічної доброчесності (етичні норми, дотримання яких у період навчання гарантує довіру до отриманих знань та їхньої якості). Рішення стосуватиметься молодших бакалаврів, бакалаврів і магістрів.

Читайте також: Обдаровані учні у Луцьку будуть отримувати стипендії (список)

Про це пише "Обозреватель".

Займатися перевіркою та аналітикою дипломних робіт буде вчена рада на базі університету за власною ініціативою або в разі подання заяви з боку третіх осіб.

"До розгляду на адресу вишу будуть прийматися заяви із зазначенням повного імені заявника, де будуть зазначені ПІБ людини, обвинуваченого або підозрюваного в порушенні академічної доброчесності. Це може бути плагіат, фальсифікація наукової роботи або захист вченого звання за матеріальну вигоду (хабар)", – пояснюють в уряді.

Важливим нюансом у нововведенні стане те, що підозрюваний у такій махінації може добровільно, до початку розслідування вченою радою, подати відмову від диплома. Тоді це дозволить йому відновитися в навчанні в тому ж виші або будь-якому іншому.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook