Грип атакує Україну. Від цієї недуги вже померли двоє дітей.

Про це повідомляє "Громадське радіо" з посиланням на директора Центру Грипу Центру Громадського здоров’я Оксану Артемчук.

Так, за її словами, станом на сьогодні епідпоріг захворюваності перевищений у п’яти областях України. Найбільше потерпають від грипу Волинська, Вінницька, Житомирська, Рівненська та Хмельницька області.

Крім того, Оксана Артемчук додала, що ця небезпечна хвороба на цьому тижні вже забрала життя двох дітей: семирічної дитини зі столиці та п’ятимісячного малюка з Львівщині.

"На звітному тижні зафіксовано два летальні випадки серед дітей. Це є дитина семи років в місті Київ. У неї посмертно визначено РНК вірусу грипу Б та дитина 5 місяців із Львівської області. В неї визначено риновірус. Риновірус — це вірус, який відноситься до респіраторної групи інфекцій. Для дорослого населення він нескладний і нескладно протікає, проте у дітей може викликати ускладнення. В Даному випадку призвів до смерті", — розповіла Оксана Артемчук.

На запитання, чому епідпоріг перевищено саме у вказаних п’яти областях, вона зазначила, що епідпоріг перевищений по всій Україні, але за рахунок саме цих областей.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter