В Україні хочуть посилити покарання для власників домашніх тварин, які під час вигулювання улюбленців не прибирають за ними. Пропонується ввести штрафи до 5100 гривень.

Читайте також: В Україні з'явилися нові дорожні знаки (фото)

Відповідний проект закону "про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності в сфері ідентифікації та реєстрації домашніх та диких тварин, які утримуються у неволі" зареєстрований у Верховній Раді. Як зазначається на сайті парламенту, документ направлений на розгляд комітету та надано для ознайомлення.

Автори ініціативи - група народних депутатів - пропонують посилити санкції до власників тварин, які залишають екскременти своїх чотирилапих друзів у громадських місцях.

Також зазначено перелік таких місць і названі суми штрафів:

  • перше порушення передбачає штраф від 170 до 340 гривень;

  • за повторні сума штрафи помітно зросте - від 3400 до 5100 гривень.

  • Не можна залишати "сліди" вигулу тварин у місцях загального користування;

  • на дитячих і спортивних майданчиках;

  • на зупинках громадського транспорту;

  • у підземних переходах;

  • на тротуарах та у зонах відпочинку.

Читайте також: Ув'язнення та штрафи: що загрожує директорам шкіл за порушення карантину

Крім того, в законопроекті №3797 пропонується посилити відповідальність за незаконне ввезення/вивезення тварин і рослин, а також за порушення правил їх утримання.

Як вказується у пояснювальній записці до документа, прийняття законопроекту дасть можливість вирішити "низку соціально важливих проблем, зокрема щодо попередження збільшення кількості безпритульних (бездоглядних) тварин, ефективного правозастосування норм щодо відповідальності за порушення правил поводження з тваринами, впровадження концепції "відповідального власника тварини".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook