В Україні ввели одноразову грошову допомогу для підготовки дітей шкільного віку до початку навчального року. Розмір такої допомоги визначено у розмірі 2000 грн на кожну дитину віком від 6 до 18 років (станом на 1 серпня 2021 року) з багатодітних малозабезпечених сімей.

Читайте також: У Міносвіти назвали умови для відновлення дистанційного навчання в Україні

Відповідний проєкт постанови ухвалено урядом в середу, 4 серпня. Про це стало відомо під час онлайн-трансляції засідання Кабміну в YouTube, передає Обозреватель.

Для отримання одноразової грошової допомоги багатодітна сім'я повинна бути одержувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям станом на 1 серпня 2021 року. Для отримання такої виплати заявнику не потрібно буде нікуди звертатися самостійно. Допомога буде надана автоматично структурними підрозділами з питань соціального захисту населення за матеріалами одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям із числа багатодітних сімей.

Читайте також: Одну з шкіл в Луцькій громаді закриють

Очікується, що одноразову допомогу зможуть отримати 144 717 дітей із багатодітних малозабезпечених дітей. Для цього з держбюджету виділять 290 млн грн у межах коштів, передбачених Мінсоцполітики за бюджетною програмою «Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення».

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook