Розмитнення автомобілів із США в Україні значно подорожчає.

Читайте також: В Україні правила розмитнення авто можуть змінити

Про це повідомляє Auto24.

Зазначається, що Держмитслужба надіслала 1 квітня 2021 року своїм підрозділам лист "Щодо витрат на транспортування". Він регулює визначення митної вартості транспортних засобів, які ввозяться в Україну зі США.

Річ у тім, що під час визначення митної вартості автомобіля та нарахування податків на нього в разі розмитнення враховується не лише вартість автомобіля (інформація про реальну ціну ТЗ митниця бере від сервісів, які відслідковують результати торгів на аукціонах США), але й витрати на транспортування до України.

Досі витрати на транспортування за США митниця рахувала уніфіковано – по 400 доларів за кожен автомобіль. Однак насправді ця вартість не відповідає дійсності, адже залежно від віддаленості порту США (чи іншої країни) вона може становити 700 − 1300 доларів США. Щоб більш точно визначити вартість автомобіля (а з ним і суму нарахувань податків), митниця на 51 сторінці розіслала своїм підрозділам додаток з вартістю транспортування автомобілів від найбільших перевізників з різних портів України.

Читайте також: В Україні хочуть повністю заборонити ввезення автомобілів із двигунами внутрішнього згорання

у вважають, що тепер середня вартість перевезення авто зі США для нарахування податків буде в середньому не 400, а 1000 доларів. Оскільки на вартість перевезення автомобіля нараховується 20% ПДВ, то замість 80 потрібно буде сплатити 200 доларів. Таким чином, вартість розмитнення автомобіля в середньому виросте на 120 доларів. Втім, якщо авто їде з далеких штатів (Аляска, Гаваї) чи Канади, вартість розмитнення може збільшитись більш суттєво.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook