Верховна Рада в п’ятницю, 20 вересня, схвалила у першому читанні законопроект, який передбачає перевірку всіх державних виплат в країні.

Читайте також: Опублікувано текст проекту бюджету на 2020 рік: основні цифри

Про це повідомляє NewsOne.

Автором законопроекту №1231 є член "Слуги народу" Данило Гетьманцев. Даний зауконопроект підтримав 241 депутат.

Як зазначається, законопроект передбачає перевірку пенсіонерів, субсидіантів, студентів, матерів-одиначок та інших незахищених верств населення. Інформація про людину потрапить до єдиної системи, де вивчать: пенсію, пільгу, субсидію, стипендію; грошову виплату з державного бюджету; грошову виплату з місцевого бюджету, Пенсійного фонду або Фонду соціального страхування.

Анкета кожного перевіреного буде зберігатися у спеціальному реєстрі, під захистом.

Перевірку планують здійснити у декілька етапів:

На першому етапі перевірку здійснюватиме орган, до якого ви звернетеся за матеріальної виплатою. Наприклад, управління соціального захисту.

На другому етапі перевірка триватиме доти, доки ви отримуєте гроші від держави. Якщо ви здійснили покупку на суму від 50 тисяч гривень – інформація про це потрапить до реєстру і вас позбавлять права на субсидію.

Читайте також: Які зміни чекають волинян при отриманні субсидій

На третьому етапі буде здійснена перевірка тих, хто вже не отримує кошти від держави. Наприклад, ви знайшли роботу і більше не потребуєте виплат за безробіттям. Цей етап може тривати упродовж трьох років, після того як гроші перестали виплачувати.

До цієї бази даних будуть вноситися дані всіх, хто отримує субсидії, а інформація буде постійно оновлюватися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook