У Верховній Раді хочуть дати можливість членам сімей, у яких є маленька дитина, періодично користуватися декретною відпусткою матері, щоб вона могла виходити на роботу.

Читайте також: Більше робочих місць: Уряд ухвалив законопроєкт про працю

Так звана "трансферна відпустка" дозволить матерям періодично працювати за спеціальністю, щоб не втрачати професійних навичок. Законопроєкт про це зараз готує парламент, повідомила голова комітету з питань соціальної політики Галина Третьякова агентству "Інтерфакс-Україна".

"Ми готуємо свою позицію по відпустках. Там є два блоки: декретну відпустку, яку ми хочемо зробити трансферною, щоб мама, тато і найближчі бабусі, дідусі здобували загальне право нею розпоряджатися і, відповідно, змінювати один одного", – розповіла Третьякова.

За її словами, це необхідно у тих випадках, якщо матері хочуть зберегти професійні навички. "Це потрібно, щоб жінка не випадала з професії на три роки і могла мати можливість побути вдома півроку, потім вийти попрацювати і знову піти в декретну відпустку", – зазначила депутат.

Читайте також: Звільняти будуть без причини, а відпрацювання скасували: Кабмін показав нові правила для українців

Також "трансферна декретна відпустка" може бути використана і для того, щоб вся сім'я могла побути з новонародженим у ранній період його життя.

"Три роки – це дуже великий термін, тому дати можливість сім'ї міняти того, хто доглядає за дитиною або дати можливість родині побути разом, коли народилась дитина – це те, чого хочеться досягти", – додала Третьякова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook