Верховна Рада України спростила ввезення та реєстрацію нових і вживаних автомобілів.

Читайте також: Як поляки допомагають українцям завозити нерозмитнені авто

Про це йдеться у законопроекті №5470-д., пише Новое Время.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що чинне законодавство передбачає, що пропуск на митну територію України нових і вживаних автомобілів з метою їх першої реєстрації здійснюється за умови їх відповідності екологічним нормам.

У зв'язку з цим для пропуску транспортного засобу на митну територію України громадянину, який має намір ввезти транспортний засіб, потрібно вже мати на руках сертифікат відповідності, який можна отримати тільки на території України.

Читайте також: Українці знайшли альтернативу "євробляхам"

При цьому, перевірка відповідності транспортних засобів екологічним нормам здійснюється двічі: митницями ДФС під час митного оформлення та територіальними органами з надання сервісних послуг МВС при проведенні державної реєстрації.

Документ також передбачає, усунення складнощів з ввезенням вживаних американських автомобілів, які мають механічні пошкодження, оскільки сертифікат відповідності може бути виданий на такі транспортні засоби тільки після проведення їх переобладнання.

Читайте також: Де краще придбати вживаний автомобіль

Для усунення цих складнощів законопроектом пропонується скасувати вимогу надавати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам під час пропуску транспортних засобів на митну територію України. Зараз така дія є порушенням митних правил.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter