Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Вакцинували блогерів: у приватній клініці незаконно продають вакцину Pfizer проти COVID-19

середа, 07.07.21  23:14
Вакцинували блогерів: у приватній клініці незаконно продають вакцину Pfizer проти COVID-19

У приватній лікарні Києва, ймовірно, незаконно продають вакцину Pfizer проти COVID-19. У МОЗ уже розпочали розслідування.

Читайте також: В Україні з'явилася підроблена вакцина по $250: СБУ викрила шахраїв

Про це інформує МОЗ, передає 24 канал.

ЗМІ повідомили МОЗ про щеплення блогерів

Річ у тім, що усі вакцини проти COVID-19, які є в Україні, повинні бути безкоштовними. Як повідомляє УП. Життя, можливою причиною початку розслідування стали сторіс Instagram-блогерки Аліни Френдій.

Блогерка 6 липня опублікувала в Інстаграм відео про те, що вакцинувалась з чоловіком Петром Заставним у приватній клініці препаратом Pfizer. 

Примітно, що на відео Аліна Френдій показала процес щеплення, відмітила профіль клініки, а також закликала брати з неї приклад.

Згодом вона видалила відео з інформацією про назву вакцини та клініки і завантажила нове, де просто повідомила про факт вакцинації.

Читайте також: У ВООЗ заявили, що настала дуже небезпечна стадія пандемії

Журналістка «Української правди» Ольга Гетьманець опублікувала першочергову версію відео, з відміткою  клініки.

У кол-центрі клініки повідомили, що формують списки на вакцинацію. А також підтвердили, що  вакцинували 6 липня препаратом від Pfizer, але тільки своїх працівників.

Реакція МОЗ

7 липня у МОЗ опублікували повідомлення, що в одній із приватних лікарень Києва в МОЗ ініціюватимуть службове розслідування щодо можливого продажу вакцини від COVID-19 виробництва Pfizer-BioNTech та подякували ЗМІ за інформування. 

«Торгувати вакцинами сьогодні – значить наражати на смертельну небезпеку тих, кому мала дістатись саме ця доза препарату», – зазначив очільник МОЗ.

Віктор Ляшко додав, що МОЗ залучає приватні заклади та лікарів-ФОПів до вакцинальної кампанії. Зокрема, вони можуть сформувати пункти щеплень або мобільні бригади з імунізації від COVID-19 та вакцинувати громадян у різних регіонах України, уклавши контракти з НСЗУ.

Відповідно до цього вони отримують ті чи інші види вакцин.

Доступні вакцини

У МОЗ наголосили, що вакцини AstraZeneca (Covishield, SKBio) та CoronaVac від Sinovac Biotech доступні у пунктах щеплень та центрах масової вакцинації. Їх також використовують мобільні бригади.

Pfizer доступна лише групам ризику

А ось вакцина Comirnaty/Pfizer-BioNTech доступна для імунізації лише мобільними бригадами, нею також щеплюють певні групи ризику, освітян та організовані колективи, які зареєстрували свої заявки в контакт-центрі МОЗу.

Окрім того, отримати Pfizer людям, які не входить у вищеперелічені категорії, через залишкові дози наразі не можна, оскільки цю норму скасували.

У МОЗ також повідомили, що найближчим часом ніхто не може закуповувати вакцини і продавати їх охочим щепитися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :