24 квітня перед сесією Луцької міськради між депутатами розгорілась гостра суперечка через цензуру. Юлія Вусенко заявила, що з записів сесій міськради і програм "Відкрита влада. Місто" на ТРК "Аверс" вирізають фрагменти з її виступами та важливі обговорення. 

Читайте також: Вусенко зазнала фіаско у намаганнях повернути собі крісло секретаря Луцькради

"Важливе питання, це цензура у програмах на каналі "Аверс". Хто дає вказівки вирізати фрагменти з сесії? Потім ці трансляції викладають на сайті міськради і в YouTube. Чи є договірні умови з "Аверсом"? Чому канал вирізає фрагменти? Цензура недопустима", – заявила Вусенко.

Радник міського голови Ігор Поліщук прокоментував звинувачення колеги, відзначивши, що вона у прямому ефірі на "Аверсі" агітувала за одного з кандидатів у президенти і зривала ефір.

Читайте також: Княгининівська ОТГ висунула Луцьку жорсткі вимоги щодо сміттєзвалища

"Під час минулої каденції були претензії до висвітлення роботи міського голови. Чи була така можливість у нас виступати в минулі роки? Ми можемо тепер щовівторка вивсвітлювати свою позицію на телеканалі, який має найбільший рейтинг. Всіх запрошували на програми, всім давали висловитись у прямому ефірі. Це депутатам подобалось.

Цьогоріч договір не укладений. Чого? Вирізали ніби лише фрагменти з агітацією за президента Порошенка.

Люди почали приходити на ефір, лише щоб поскандалити. Почали зривати ефір, агітувати за президента в ефірі. Тому "Аверс" не хоче укладати угоду.

Пані Вусенко, ви ніколи не достукаєтесь до мене, бо мене цікавлять результати, а вас – скандали. Нам не по дорозі.

Скажіть, когось вирізали чи не показали, заборонили виступити? Коли ж ви агітуєте в ефірі за кандидата, коли програма стосується проблем міста, то "Аверс" не може по закону таке показувати.

Якщо є претензії до "Аверса", то звертайтесь до них. Вусенко двічі була на ефірі і повідомила неправду, бо сказала, що це проплачено міськрадою. 

Якщо був вирізаний фрагмент з сесії із певних причин, то вкажіть це на комісії і розбирайтесь. Працюйте в комісіях!" – сказав Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook