Поліна Ожилевська родом із Любешова Волинської області, нині живе у Китаї. У телепрограмі "Тема дня" на каналі UA:Перший вона розповіла про те, що нині відбувається у Китаї та що слід боятися українцям.

Читайте також: Вбивчий коронавірус з Китаю: медики дізналися про новий спосіб поширення інфекції

Темою цієї телепередачі було питання як уберегтися від коронавірусу. Гість програми – Андрій Скіпальський, генеральний директор Директорату громадського здоров'я міністерства. Про це пише Любешівська газета "Нове життя".

У прямому включенні із Пекіна Поліна Ожилевська поінформула, що ретельно стежить за тією ситуацією, яка відбувається у цій країні. І наголосила: цифри постійно змінюються. Також Поліна розповіла, що у Пекіні наразі все значно спокійніше, ніж безпосередньо у вогнищі заховрювання. І все ж можна помітити, що у громадських місцях, транспорті людей значно поменшало.

"На рахунок поінформованості державою, то я дуже задоволена, бо на кожному кроці говориться про те, що треба носити маску, що краще не ходити в місцях скупчення людей, мити добре руки. Скрізь відчувається запах стерилізації. Наприклад, у моєму будинку щоденно обмиваються стіни, ліфти. Так само можна говорити і про заклади харчування. З деяких джерел я чула, що є певні проблеми із доставкою продуктів харчування. В моєму мікрорайоні ця проблема теж відувається…", – мовила наша землячка.

Читайте також: Коронавірус в Україні: Зеленський зробив важливу заяву

На запитання ж, чи не планують українці повертатися з Пекіну, Поліна сказала, що, наскільки їй відомо, то наразі там проживає на постійній основі приблизно тисячі українців. Посольство бере активну часть у тому, щоби дбати про безпеку людей, інформувати їх про вірус. Деякі ж країни взагалі організовують чартерні рейси і стараються по потребі вивозити своїх людей із м. Ухань.

А ще Поліна Ожилевська повідомила, що має у планах приїхати в Україну, та закликала українців не дослухатися до пліток, які нині ширяться довкола коронавірусу, зокрема й в Україні. До речі, зазначила, що у Китаї влада намагається контролювати поширення цих фейків.

Включення нашої землячки із Пекіна можна переглянути на відео із 20 хвилини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook