31 травня в Переяславі-Хмельницькому до реанімації потрапив 5-річний Кирило з тяжкою травмою голови. Батьки знайшли сина на вулиці з розбитою головою і подумали, що він вдарився об бордюр. Однак згодом медики підтвердили, що в дитини вогнепальне поранення.

Читайте також: Лікарі відмовлялися лікувати дитину, бо матері не вистачило грошей

За наявною інформацією, до поранення хлопчика причетні двоє працівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції. Підозрювані – старший сержант Володимир Петровець і лейтенант Іван Приходько. На момент скоєння злочину вони перебували поза службою і були нетверезими, передає УНІАН.

Розглядається версія, що п’яні патрульні стріляли по бляшанках із вогнепальної зброї, але влучили у хлопчика.

За словами рідних Кирила, поліцейські були настільки п’яні, що не пам’ятають, хто з них стріляв. Організм маленького Кирила не витримав, і надвечір 3 червня він помер у лікарні Києва.

Після цієї звістки сотні активістів прийшли під будівлю МВС. Вони вимагали притягнути до відповідальності всіх причетних, а також відставки міністра Арсена Авакова. Під натиском активістів подав у відставку керівник поліції Київщини Дмитро Ценов.

Також у Переяславі-Хмельницькому відсторонили керівників поліції від виконання службових обов’язків. Суд арештував підозрюваних на 60 діб без внесення застави. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook