Група вчених з Америки за результатами проведеного ними дослідження прийшла до висновку, що споживання кави здатне знизити ризик смерті від захворювань серця і судин, раку і навіть хвороб дихальних шляхів. Якщо говорити про цифри, то люди, які вживають каву з меншою ймовірністю (на 12-18%) схильні до ризику утворення різних захворювань. При цьому, як відзначають вчені, вміст кофеїну в напої не грає особливої ролі. Кава багата антиоксидантами і фенолами, що дуже важливі з точки зору профілактики раку. 

В проведених дослідженнях вченими взяли участь представники різних етнічних груп і національностей: від корінних гавайців до представників європеоїдної раси. Вікові групи відрізнялися від 40 до 70 років. Всі учасники були опитані про те, який спосіб життя ведуть, що воліють їсти і робити.

Також учасники були опитані з метою з’ясування ставлення до кави. Близько 15% не пили кави взагалі, 30% випивали не більше чашки на день, 25% — від 2 до 3 чашок, 10% — більш 4. Інші ж учасники пили напій не систематично. Примітно, що близько 30% учасників за час проведення тривалого дослідження пішли з життя. І велика частина з цих 30% склала якраз групу, що утримувалася від споживання кави.

Таким чином, виконана вченими робота дозволяє зробити однозначний висновок. Він наступний: кава не тільки корисна, але й важлива для регулярного споживання; сполуки та елементи, що знаходяться в напої – це свого роду профілактичний комплекс, який при регулярному споживанні здатний захистити людину від ризику виникнення різних захворювань. Пийте каву і будьте здорові!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter