Вчені довели, що телевізор згубно впливає на школярів. Так, дві години перегляду в день прирівнюють до втрати чотирьох місяців навчання. На досягнення учнів також погано впливає безглузда робота за комп’ютером.

Читайте також: Українські школи працюватимуть в режимі змішаного навчання

Дослідження провели австралійські вчені, наукову статтю опублікував журнал PLOS One, повідомляє 24 канал.

Цікаво, що фахівці вивчили понад 1200 дітей 8-9 років. Вони стежили за тим, скільки часу в день школярі витрачають на перегляд телебачення і вивчали їхню успішність за два роки.

З’ясувалося, що дві години перегляду телебачення в день дорівнюють втраті чотирьох місяців навчання (якщо оцінювати лише два роки освіти).

"Так, у тих дітей, які частіше дивилися телебачення і користувалися комп’ютером значно знизилися навички читання і рахунку через два роки", – пояснила керівниця дослідження Ліза Манді.

Читайте також: Повідомили, скільки волинських учнів перебуває на самоізоляції, та які школи не працюють через COVID-19

Вона вважає, що за допомогою цих даних батьки почнуть обмежувати неякісний час дітей, який вони проводять перед телеекраном або монітором комп’ютера.

Цікаво, що ще одне дослідження у Бристольському університеті довело, що діти проводять втричі більше часу перед телевізором, якщо так само роблять їхні батьки. Так, в родинах, де батьки щобудня дивляться телевізор понад 2 години, діти більш схильні перейняти цю звичку.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook