Вчені з Ірландського національного університету в Корку переконалися в тому, що продукти з високим вмістом клітковини можуть стати своєрідним "ліками" для зниження негативного впливу стресу на організм.
Читайте також: Продукти, які допоможуть залишатися енергійними
Про це повідомляє Ukrhealth.
Про це пише The Journal of Physiology. За словами фахівців, сильніше всього від стресу страждають кишечник і мозок.
Стручкова фасоля
Багатий клітковиною раціон є простим і ефективним методом позбавлення від наслідків стресу для кишечника, повідомили автори проекту. Сильний стрес, згідно з їх даними, може викликати витончення стінок кишечнику аж до їх пошкоджень, через що в кров потрапляють бактерії і продукти відходів, що викликають запалення.
Для захисту кишечника від стресу фахівці порадили вживати в їжу зернові культури, боби і овочі.
Читайте також: Топ-5 продуктів, від яких варто відмовитися після 40 років
"Їх клітковина стимулює вироблення в товстому кишечнику коротколанцюгових жирних кислот (SCFA), знижують рівень тривожності", – пояснили вчені.
Фахівці ставили досліди на лабораторних мишах, і він показав, що отримання SCFA зменшує вираженість тривоги і депресії, а також покращує функціонал травного тракту. Якщо врахувати, що кишкові бактерії впливають на мозок і на поведінку людини, дієтичні методи лікування, націлених на ці бактерії, буде значущими і для лікування психічних розладів, спричинених стресом, переконані автори дослідження.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає