Сир викликає суперечливі реакції – його або обожнюють, або ненавидять. Вчені розповіли про корисні властивості цього молочного продукту.

Читайте також: З'ясували смертельну небезпеку яєць

Супротивників сиру зовсім небагато, близько 6%. Тому можна сміливо стверджувати, що більшість людей люблять сир. Хороша новина для шанувальників цього продукту в тому, що він дуже корисний, пише newsyou.info

Наприклад, сир зміцнює імунітет. Відбувається це завдяки пробіотиків, які присутні в сирі. Зокрема їх багато в Гауді і чеддер.

Вчені проводили експеримент, в рамках якого в раціон літніх людей включили сир з підвищеним вмістом пробіотиків. З'ясувалося, що це підвищило активність лімфоцитів, які борються з пухлинними клітинами. Також збільшилася фагоцитарна активність лейкоцитів – здатність клітин імунної системи захоплювати і знищувати чужорідні мікроорганізми.

Читайте також: Вітамінна бомба: у чому користь черешні

Цікавими корисними властивостями володіє сир фета, який готують з овечого молока. Справа в тому, що в овечому молоці є корисні бактерії здатні виробляти антибіотики, які вбивають збудників кишкових інфекцій. Крім того, будь-який сир багатий кальцієм. Так що позитивний ефект для ваших зубів і кісток забезпечений.

Однак не варто забувати, що при всіх позитивних властивостях сир – дуже калорійний продукт, який містить велику кількість жирів. Крім того, сир може викликати алергію і протипоказаний при деяких хворобах і станах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook