Регулярне вживання продуктів з високим вмістом клітковини може знизити вплив стресу на організм.
Читайте також: Фахівці назвали продукти, які не можна їсти на голодний шлунок
Такий висновок зробили вчені з Ірландського національного університету в Корку, йдеться в статті The Journal of Physiology, пише Обозреватель.
Дослідники прийшли до висновку про взаємозв'язок різних стресових розладів, в тому числі підвищеної тривожності, депресії і синдрому роздратованого кишечника, з бактеріями.
У той же час хронічний стрес може привести до витончення стінок кишечника (частина їжі і бактерій просочується в кровоносну систему і викликає запалення).
Читайте також: 5 найкорисніших для здоров’я продуктів в серпні
Обернути процес допомогли багаті клітковиною продукти – овочі, бобові та зернові. Справа в тому, що клітковина стимулює вироблення в товстій кишці короткоцепочних жирних кислот (SCFA), які борються з бактеріями. Так вчені довели, що включення клітковини в раціон дійсно послаблює вплив стресу.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає