Вчені з Університету Центрального Ланкаширу і Університету Лідса (Велика Британія) розвінчали головний міф про секс, який стосується гучних стогонів.

Читайте також: Вчені назвали, що найбільше "вбиває" секс

Так, у світі поширена думка про те, що чим голосніше жінка стогне під час інтиму, тим вище ступінь її задоволення. Однак в ході дослідження було встановлено, що багато жінок видають хтиві звуки тільки для того, щоб спровокувати партнера швидше закінчити акт, пише Bild.

З такою відповіддю були згодні 87% респонденток. Вчені опитували жінок у віці від 18 до 48 років. Учасниць експерименту запитували, які звуки і чому вони видають під час сексу.

Сексолог Крістіне Янсон в ході вивчення специфіки поведінки жінок у ліжку прийшла до висновку, що чоловік не повинен переконувати жінку зайнятися сексом. Він має дочекатися, щоб вона сама відповіла на його дотики – тоді зростає ймовірність того, що стогони, які вона видає під час інтимної близькості, цілком щирі. В іншому випадку і виникає тенденція імітації задоволення.

"У порнофільмах актриси видають різноманітні звуки під час процесу – коли жінка в ліжку веде себе тихо, багато чоловіків думають, що вона не отримує задоволення", – уточнила в свою чергу автор дослідження Яна Кольбе.

Читайте також: Назвали найбільш поширені страхи у сексі

Вона пояснила, що багато жінок поводяться тихо бо просто соромляться своїх почуттів – вони не звикли виражати свою сексуальність.

В результаті експерти порадили прямо говорити про те, що дійсно подобається, своєму партнеру. При чому робити це корисно і безпосередньо під час сексуальної близькості.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter