Японські вчені з'ясували, що куріння може знизити рівень антитіл в організмі людини після вакцинації від коронавірусу. Для дослідження були відібрані зразки крові 378 осіб.

Читайте також: В Україні померла жінка після щеплення Moderna

Роботу опублікували на порталі препринтів medRxiv.

Відзначається, що у 255 жінок і 123 чоловіків взяли біоматеріал через три місяці після щеплення від COVID-19.

Всіх учасників вакцинували препаратом Pfizer. В ході дослідження була проаналізована кров курців і тих, хто навіть ніколи не пробував курити. Виявилося, що кількість антитіл у перших чоловіків і жінок була менше норми приблизно на 140-250. Крім того, у добровольців у віці був найнижчий рівень антитіл (IgG).

Читайте також: Нове дослідження показало, що коронавірус призводить до аномалій в імунітеті: навіть легка форма залишає патологію

Дослідники вважають, що покращити дію препаратів від коронавірусної інфекції можна, кинувши палити. Ті, у кого немає шкідливої звички, можуть мати більш стійкий і міцний імунітет і не захворіти на коронавірус.

Відзначимо, що медики з'ясували, що легені, ослаблені курінням, більш сприйнятливі до респіраторних інфекцій. Отже, організм курця більш схильний до потрапляння коронавірусу COVID-19.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook