Ліцей "Гармонія" міста Боярка опинився в центрі політичного скандалу, коли спливли факт того, що за погодженням з директором школи вчителі на уроках агітують дітей не підтримувати Володимира Зеленського, змушують читати політичну пропаганду і знижують оцінки за те, що вони і їхні батьки не підтримують Петра Порошенка.

Читайте також: В українських школах проводять лекції про "Шкоду Зеленського для України!" (фото)

Вчителька історії ліцею Тетяна Матвійчук на своїх уроках відкрито пропагує ідею, що Петро Порошенко єдиний кандидат, який може успішно керувати країною, а всі інші і, зокрема Володимир Зеленський, – це агенти Кремля і маріонетки олігархів. 

"Ви кому вірите, люди добрі!? Це олігархи придумали висунути Зеленського в президенти, щоб вас обдурити, завдяки популярності цього актора!" – відзначає вчителька.

Читайте також: "Проголосуєте за Зеленського – будете горіти в пеклі": як відомий протоієрей агітує за Порошенка

Учні вигукнули, що Порошенко теж є олігархом, на що педагог придумала суто пропагандистську відповідь.

"Олігарх? У Порошенка свої гроші, а не чужі. Він витратив власний мільярд на армію! Краще треба було на ці гроші познімати серіалів (як Зеленський)?" – каже вчителька.

Окрім того, вона закривала роти учням, які задавали цілком адекватні питання про бізнес Порошенка, про його обіцянки, про скандали з чинним президентом.

"Слухайте мене і набирайтесь розуму! Ви нічого не знаєте! В нічого не розумієте!" – викрикувала пані Матвійчук.

Вчителька проговорилась, що разом з іншими вчителями та директором ліцею домовились, що будуть "доносити правду" і агітувати за Порошенка на уроках.

Про чисто "порохоботську" агресивну манеру годі й згадувати. Педагог дозволяла собі грубо перебивати учнів, кричала на них, називала "ЗЕбілами" і т.п. Дуже педагогічно...

Читайте також: "Як Порошенко ощасливив заплаканих дітей" – черговий провал піарників президента

Але найсмішніше, що цей урок був присвячений Махатмі Ганді. І Тетяна Матвійчук хотіла провести аналогію між індійським політиком та Зеленським, аби показати, що кандидат в президенти хоч і має підтримку мільйонів, але "поганий".

Педагогічні методи в Новій українській школі після реформи стали схожі вже навіть не на російські, а на радянські. Тепер дітям нав'язують думку про великого вождя "дядю Петю", який врятує всіх від Путіна, як свого часу вожді рятували СРСР від ворожих США.

Повне відео з уроку:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook