Депутати Луцької міської ради затвердили концепцію розвитку Парку культури та відпочинку імені 900-річчя міста та встановлять реальні межі зеленої зони.

Читайте також: У центрі Луцька з'явиться новий розважальний майданчик

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міської ради 5 червня.

Радниця Луцького міського голови Мар'яна Сорочук зазначила у своїй доповіді про те, що на території парку планується зробити три дитячих майданчика для діток від 3 рочків, від 7 та загальний майданчик, облаштують амфітеатр та багато іншого, що зацікавить відвідувачів. Також побудують мотузковий парк, скейтпарк, пішохідні та велодоріжки, облаштують спеціальні зони для пікніків, риболовлі та тренування і вигулу собак. Зокрема, найбільшу увагу приділять спортивній інфраструктурі та приймуть до уваги те, аби усім категоріям населення було комфортно відпочивати у парку.

Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук зауважив, що дуже радий, що в Луцьку вдалося опрацювати такий колосальний проект для реконструкції парку імені 900-річчя.

"Якщо нам вдасться реалізувати цей проект, це буде один із найкращих парків в Україні", – наголосив Ігор Поліщук. 

Читайте також: У Луцьку відбувся фестиваль бульбашок

Також, депутат Євгеній Ткачук наголосив на тому, що уже тривають переговори про залучення інвесторів для реконструкції парку. 

Проте, на останок депутати зауважили на тому, що важливо зберегти усі зелені насадження, адже в цьому полягає унікальність парку.

Загалом за концепцію проголосували 26 депутатів. Також обранці громади ухвалили до 31 грудня встановити реальні межі парку, адже вона змінилися за останні роки.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter