Про підготовку до Вербної неділі розповів старший викладач кафедри богослов’я і філософії Київської православної богословської академії, кандидат богословських наук, диякон Православної Церкви України Михайло Омельян, пише Народна Правда.

Читайте також: Чи можна сповідатись онлайн: у ПЦУ дали відповідь українцям

За словами Михайла Омеляна, до будь-якого свята людина повинна готуватися через зміни у своєму житті:

«Для того, щоб підготуватися до будь-якого свята, в тому числі й до Входу Господнього в Єрусалим, потрібно почати змінювати своє життя. Наприклад, якщо людина хоче відсвяткувати те чи інше християнське свято, вона може по-справжньому відчути його лише під час богослужіння, тому що в цей час вона почує і сенс свята, і його пояснення».

А ще, треба сповідатися і визнати перед Богом свої гріхи:

«Як ми читаємо у Євангелії, Господь закликає кожного із нас приймати Тіло і Кров Господнє. Він каже: якщо будете їсти Моє Тіло й пити Мою кров, то будете мати життя вічне, і що Господь перебуватиме в нас. Тобто йдеться про Таїнство Євхаристії. Звісно, щоб змінювати своє життя, потрібно посповідатися, визнати перед Богом вчинені гріхи.

Читайте також: Великдень в умовах карантину: як святкуватимуть українці і чи закриють церкви

Тоді християнин по-справжньому буде на етапі готовності до свята. Далі воно продовжується в храмі між вірянами, а потім – в сім’ї. Ми почули в Євангелії добру звістку, доброту, любов, лагідність, все, що має бути притаманне християнину. І ми повинні не просто послухати це, а втілювати в життя конкретними справами в родині й в оточенні», – зазначив священик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook